Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny sernik, który robi się niezwykle szybko. Bez spodu z ciasta, bez mąki, ale za to ze wspaniałą polewą czekoladową. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy dla domowników, żaden inny sernik nie przypadł im do gustu tak bardzo jak ten. Wypróbujcie go, a przekonacie się sami :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 96
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 96
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
100 g masła roztapiamy i studzimy. Żółtka ubijamy ze szklanka cukru, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy zmielony twaróg, ostudzone masło, budyń (proszek). Pianę z białek ubijamy na sztywno, mieszamy delikatnie z masą. Wykładamy na kwadratową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 65 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy 15 minut w piekarniku.
Polewa czekoladowa Przygotowujemy polewę - masło, mleko, kakao, cukier puder podgrzewamy mieszając do uzyskania jednolitej masy. Polewamy sernik i pozostawiamy do ostygnięcia.