Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodzowny na każdym przyjęciu, smaczny , jako pierwszy znika z talerzy.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1714
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 220
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 156
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1714
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 220
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 156
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. 4 jajka wybić i ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi , mąką , proszkiem do pieczenia i kakao. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
Gdy piecze się ciasto morele umyć , usunąć pestki , pokroić na połowę. 5 jajek ubić na puszysto z pozostałym cukrem, dodawać stopniowo ser i mieszać, następnie dodać ser mascarpone i śmietanę, wymieszać, na końcu dodać budynie, wymieszać. Wyłożyć na upieczone ciasto, zanurzyć w nim morele.
Wstawić do piekarnika i piec z pieczeniem tylko górnym 45 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Po wystudzeniu , podzielić na porcje.