Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny serniczek bez sera. Tym razem z głównym udziałem mleka.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 178
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 178
Składniki
Wykonanie masy: Masła utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo serek ucierając na gładką masę. Rozdzielić masę na dwie części, do jednej dodać kakao z bardzo drobno posiekaną czekoladą, a do drugiej aromat.
Wykonanie sera: Do gotującego się mleka dodać rozmącone żółtka ze śmietaną. Gotować, stale mieszając do utworzenia się sera. Zestawić serek na chwilę z ognia, następnie wylać na sitko i pozostawić na 2 godziny. Wykonanie biszkoptu: Mąkę zmieszać z cukrami i wymieszać ze sztywno ubitą pianą. Produkty lekko wymieszać i włożyć do formy natłuszczonej i wyspanej wiórkami. Piec w temperaturze 170°C około 30 minut. Składanie placka: Masy wyłożyć dwiema warstwami na wcześniej upieczony białkowy biszkopt, ułożyć dowolne owoce sezonowe.
Zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce.