Sernik z mango i bananem

Sernik z mango i bananem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Nie za słodki, bez cukru, słodzony tylko owocami sernik na zimno zachwyci każdego.

Składniki

  • spód
  • 200 g ciastek pełnoziarnistych
  • 2 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 20 g masła rozpuszczonego
  • masa
  • 400 g twarogu (dałam półtłusty)
  • 1 mango
  • 20 g żelatyny + 150 ml wody
  • wierzch
  • 1 banan
  • 1 galaretka + 250 ml wody

Przygotowanie

  1. Ciastka kruszymy. Dodajemy banany, kakao, rozpuszczone masło i blendujemy do połączenia składników. Formujemy spód (forma 22) i wkładamy do zamrażarki.

  2. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Galaretkę rozpuszczamy i również studzimy. Mango blendujemy.

  3. Twaróg razem z mango miksujemy i na koniec dodajemy żelatynę (można dosłodzić). Masę przelewamy do formy.

  4. Pokrojonego banana układamy na wierzch i wkładamy do lodówki. Gdy masa lekko stężeje, lejemy galaretkę i najlepiej na całą noc chłodzimy w lodówce.

Komentarze do przepisu (4)

pelen_brzuszek 13 maja 2019
pięknie wygląda :)
slodkisentyment 14 maja 2019
Pycha :)
Nevermore 14 maja 2019
Serniczek, chrum, chrum ;) Pyszne ciacho i ten super smak owoców, mniami :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • spód
  • 200 g ciastek pełnoziarnistych
  • 2 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 20 g masła rozpuszczonego
  • masa
  • 400 g twarogu (dałam półtłusty)
  • 1 mango
  • 20 g żelatyny + 150 ml wody
  • wierzch
  • 1 banan
  • 1 galaretka + 250 ml wody
Składniki