Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na weekend sernik bez pieczenia.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Składniki
Jeśli zdecydujecie się użyć twarogu chudego tak jak ja to najpierw musimy go zmielić.
Formę 22 cm wykładamy papierem i na spód układamy herbatniki.
Galaretkę przyrządzamy wedle przepisu z opak. i odstawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy na sztywno (możecie dodać trochę słodzika lub cukru jeśli chcecie słodszą wersje)
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.
Czekoladę pokruszcie (polecam użyć tłuczka do mięsa????) na kawałeczki mniejsze lub większe wedle uznania
Do zmielonego sera dodajemy ubitą śmietankę, żelatynę i wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy. Powstałą masę wylewamy na spód i wyrównujemy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy na wierzch naszego sernika. Wszystko zalewamy galaretką i do lodówki najlepiej na noc .