sernik z jogurtów greckich z jezynami

sernik z jogurtów greckich z jezynami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami

Składniki

  • Masa jogurtowa: 2 duże jogurty greckie (800g)
  • 2 budynie w proszku
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • spód: herbatniki
  • jeżyny

Przygotowanie

  1. na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki

  2. masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.

  3. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

  4. Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.

  5. Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 02 września
Pyszności :)
Futka 05 września
Cudowny sernik <3
Składniki
  • Masa jogurtowa: 2 duże jogurty greckie (800g)
  • 2 budynie w proszku
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • spód: herbatniki
  • jeżyny
Składniki