Sernik z jogurtów bałkańskich

Sernik z jogurtów bałkańskich
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Pyszny, puszysty sernik bez sera:) Niedawno zostałam mamą i przepis na ten sernik znalazłam w miesięczniku Mamo to ja. Nie podali tylko temperatury pieczenia. Zrobiłam to na wyczucie i wyszło bosko. Z gałką lodów pewnie smakuje jeszcze lepiej...

Składniki

  • jajka, 5 sztuk
  • cukier puder, 1 1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy, 1 opakowanie
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • olej, 1/2 szklanki
  • jogurt bałkański (grecki), 2 duże opakowania
  • okrągłe biszkopty, paczka

Przygotowanie

  1. Budyń połącz z żółtkami, dodaj jogurty bałkańskie, cukier waniliowy, olej. Wymieszaj.

  2. Dodaj, delikatnie mieszając, ubite na sztywno białka z cukrem pudrem.

  3. Na dnie tortownicy ułóż biszkopty, wylej na to masę serową. Piecz 80 min. w temperaturze ok. 170-180 stopni

Komentarze do przepisu (37)

farfalla 15 lipca 2011
Pysznie wyglada ten sernik! Mam pytanie, piszesz jogurt balkanski- duze opakownie, tzn. jak duze? :) Pozdrawiam!
babatka 15 lipca 2011
chyba ok 1 kg skoro 5 jajek
babatka 15 lipca 2011
hej, myślę, że ok 1 kg, skoro jest 5 jajek :)) wygląda zachęcająco
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka, 5 sztuk
  • cukier puder, 1 1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy, 1 opakowanie
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • olej, 1/2 szklanki
  • jogurt bałkański (grecki), 2 duże opakowania
  • okrągłe biszkopty, paczka
Składniki