Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Składniki
Herbatniki zmieszać z cukrem waniliowym i stopionym masłem. Wylepić dno natłuszczonej formy. podpiec i wystudzić. Twarożek utrzeć z 4 łyżkami cukru i jajkami. Wyłożyć na podpieczony spód. Piec w 180 stopni ok 20 min. Jabłka obrać pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. 4łyżki cukru zwilżyć wodą, dodać łyżkę soku z cytryny.
Otrzymanym sosem zalać jabłka i podgrzewać na małym ogniu ok 5 min. Śmietanę wymieszać z 3 łyzkami cukru i aromatem waniliowym. Wylać na podpieczony sernik. Odsączyć z syropu jabłka ułożyć w okrąg. Piec kolejnych 15 min. Po ostygnięciu ciasto można udekorować gotowymi ozdobami i opruszyć cukrem pudrem.