Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową

Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Sernik na kruchym spodzie. Sernik z porzeczką, ale można z innymi jagodami lub owocami. Sernik z kruszonką kokosową, wyszedł bardzo dobry.

Składniki

  • CIASTO: -200 g. masła -100 g. cukru
  • -4 jajka -350 g. mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera z wiaderka -0,5 kg. serka mascarpone -250 g. cukru
  • -5 jajek -3 białe budynie -330 ml. śmietanki 30 %
  • JAGODY: -1 l. czerwonej porzeczki
  • KRUSZONKA KOKOSOWA: -200 g. masła -150 g. cukru
  • -1 cukier waniliowy -250 g. mąki -100 g. kokosu
  • DO OPRÓSZENIA:- cukier puder

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.

  3. jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.

  4. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.

  5. Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz. oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 15 kwietnia
Niezwykle apetyczny serniczek - idealny <3
babcitereskiciasta 15 kwietnia
Kasiu, bardzo dziękuję. Mam bardzo dużo zaległych przepisów, jak dodam to zerknę co u Ciebie w przepisach.<3
Docherro 15 kwietnia
Wyborny ernik i wybornie smakuje,pyszny:) Uwielbiam czrwoną porzeczke w ciastach:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO: -200 g. masła -100 g. cukru
  • -4 jajka -350 g. mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera z wiaderka -0,5 kg. serka mascarpone -250 g. cukru
  • -5 jajek -3 białe budynie -330 ml. śmietanki 30 %
  • JAGODY: -1 l. czerwonej porzeczki
  • KRUSZONKA KOKOSOWA: -200 g. masła -150 g. cukru
  • -1 cukier waniliowy -250 g. mąki -100 g. kokosu
  • DO OPRÓSZENIA:- cukier puder
Składniki