sernik z budyniem

sernik z budyniem
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gemka
"żelazne" ciasto u mnie w domu ściągnięte z zeszytu mamy;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto ze podanych składników i wyłożyć na blachę. ( ciasto jest takie ani lejące ani stałe trudne do rozsmarowania ale takie ma być)

  2. ugotować budyń czekoladowy i gorący wyłożyć na surowe ciasto. odstawić do wystudzenia.

  3. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek i żółtka, a następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.

  4. na koniec lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą i wyłożyć na zimny budyń.

  5. piec ok 40 min w temp. 180-200 stopni. po wystudzeniu polać polewą czekoladową można też posypać kokosem.

Komentarze do przepisu (8)

irma 09 lipca 2010
Czy możesz podać wymiary foremki? Ciekawa propozycja.
wiola1100 09 lipca 2010
wygląda apetycznie,fajny przepis
renka 09 lipca 2010
Fajne ciacho ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki