Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kiedyś spisałam z gazety.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 324
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 159
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 324
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 159
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Składniki
Zagnieść kruche ciasto( np. 0,5 kostki masła, 2 żółtka, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżki cukru i łyżeczka proszku do pieczenia) i podpiec w temp. 200 st. C przez ca 10-15 min.
Zmiksować ser z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i budyniem.
Ubić białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą serową.
Wylać na podpieczone kruche ciasto, a na wierzch wyłożyć brzoskwinie. W przepisie były połówki, ale ja bałam się, że będą za ciężkie i podzieliłam je jeszcze na 4 części.
Piec w temp. 175 st. C przez godzinę. Po upieczeniu, lekko uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.
Brzoskwinie można zastąpić kawałkami jabłek.
SMACZNEGO