sernik z brzoskwiniami

sernik z brzoskwiniami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lasuch-09
Przepis kiedyś spisałam z gazety.

Składniki

  • ser śmietankowy zmielony, 1 kg
  • jajka, 6 szt
  • budyń waniliowy mały, 1 szt.
  • cukier puder, 1 szklanka
  • cukier waniliowy, 16 g
  • brzoskwinie z puszki

Przygotowanie

  1. Zagnieść kruche ciasto( np. 0,5 kostki masła, 2 żółtka, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżki cukru i łyżeczka proszku do pieczenia) i podpiec w temp. 200 st. C przez ca 10-15 min.

  2. Zmiksować ser z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i budyniem.

  3. Ubić białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą serową.

  4. Wylać na podpieczone kruche ciasto, a na wierzch wyłożyć brzoskwinie. W przepisie były połówki, ale ja bałam się, że będą za ciężkie i podzieliłam je jeszcze na 4 części.

  5. Piec w temp. 175 st. C przez godzinę. Po upieczeniu, lekko uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.

  6. Brzoskwinie można zastąpić kawałkami jabłek.

  7. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 11 grudnia 2009
Bardzo lubię taki sernik :) dzięki brzoskwiniom jest mniej "zapychający" niż ten tradycyjny, ale też przez to... Czytaj całość »
Bardzo lubię taki sernik :) dzięki brzoskwiniom jest mniej "zapychający" niż ten tradycyjny, ale też przez to ma zgubny wpływ, bo można go zjeść więcej :P
Jagoda50 12 grudnia 2009
Apetyczny ten sernik ,szkoda,że ja nie mam talentu do pieczenia ciast.
kobra6 12 grudnia 2009
Cieszy oko!:)do ulubionych
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ser śmietankowy zmielony, 1 kg
  • jajka, 6 szt
  • budyń waniliowy mały, 1 szt.
  • cukier puder, 1 szklanka
  • cukier waniliowy, 16 g
  • brzoskwinie z puszki
Składniki