Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Lubicie serniki? Polecam mój przepis.

Składniki

  • Twaróg homogenizowany 1 kg
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 3/4 szklanki
  • Cukier wanilinowy 2 opakowania po 16 g każde
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie 40 g
  • Brzoskwinie w puszce około 8 połówek

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.

  2. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  3. Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.

  4. Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.

  5. Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.

  6. Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.

  7. Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.

Komentarze do przepisu (6)

Dariusz-D 25 listopada 2020
Super serniczek.
Pozdrawiam serdecznie:-)
KulinarnaChwila 25 listopada 2020
Super:)
Maudie 26 listopada 2020
Pyszności!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Twaróg homogenizowany 1 kg
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 3/4 szklanki
  • Cukier wanilinowy 2 opakowania po 16 g każde
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie 40 g
  • Brzoskwinie w puszce około 8 połówek
Składniki