Sernik z białą czekoladą

Sernik z białą czekoladą
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pyszne, kremowy sernik z dodatkiem białej czekolady na ciasteczkowym spodzie :)

Składniki

  • Składniki na spód:
  • 100 g masła
  • 180-200 g kakaowych herbatników
  • Składniki na masę serową:
  • 800 g twarogu (może być z wiaderka)
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 200 g białej czekolady

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotuję spód ciasta. Masło rozpuszczam, ciastka kruszę lub mielę i mieszam z masłem. Spód wykładam do tortownicy 20-22 cm (tortownicę możecie wyłożyć papierem do pieczenia, ale nie jest to konieczne

  2. Następnie przygotowuję masę serową. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do wystygnięcia.
    Twaróg mielę (twaróg z wiaderka jest gotowy do użycia

Komentarze do przepisu (8)

KulinarnaChwila 07 października 2020
Pyszotka:)
fafiatko 12 października 2020
Udane polaczenie!
Nevermore 26 października 2020
Czasem coś mi ucieka w natłoku informacji, ale serniczek zawsze mam na tapecie i tego szukam :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Składniki na spód:
  • 100 g masła
  • 180-200 g kakaowych herbatników
  • Składniki na masę serową:
  • 800 g twarogu (może być z wiaderka)
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 200 g białej czekolady
Składniki