Sernik z bananami na biszkoptach

Sernik z bananami na biszkoptach
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Steve
Sernik na zimno z dodatkiem bananów pod galaretką to deser, który w moim domu zawsze chętnie się jada ;)

Składniki

  • biszkopty okrągłe 1/2 opakowania
  • ser biały 1 kg
  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • cukier puder 1 łyżka
  • woda 500 ml
  • banan 2-3 szt
  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • woda 500 ml

Przygotowanie

  1. Całą formę wyłożyć folią spożywczą, by masa serowa nie "uciekła" :) Na dnie tortownicy wyłożyć biszkopty, 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody i ostudzić. Ser (u mnie z wiaderka 3-krotnie mielony) zmiksować z cukrem pudrem. Do sera, stale miksując wlać ostudzoną galaretkę. Masę serową przelać na biszkopty i schować do lodówki, by stężała. w międzyczasie rozpuścić w 500 ml wody galaretkę wiśniową i ostudzić.

  2. Banany pokroić w plasterkach i na stężonej masie ułożyć 2 warstwy owoców. Zalać czerwoną galaretką i schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 24 maja 2017
fajny,prosty i szybki przepis :) oczywiście owoce dowolne :)
Steve 24 maja 2017
Oczywiście ;)
Składniki
  • biszkopty okrągłe 1/2 opakowania
  • ser biały 1 kg
  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • cukier puder 1 łyżka
  • woda 500 ml
  • banan 2-3 szt
  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • woda 500 ml
Składniki