Sernik wiejski

Sernik wiejski
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
wyborny i smaczny sernik z przepisu Babci Stefci.

Składniki

  • Twaróg 1 ½ kg
  • Jajka 6 szt.
  • Cukier 2 szklanki
  • Mąka pszenna 4 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • Śmietana słodka 1 szklanka
  • Aromat arakowy
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
  • Herbatniki 3 paczki
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Twaróg zmielić, dodać wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać zmielonymi herbatnikami. Następnie gotową masę serową wylać na blachę, dokładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez godzinę aż się zarumieni. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 18 stycznia
Super:)
Składniki
  • Twaróg 1 ½ kg
  • Jajka 6 szt.
  • Cukier 2 szklanki
  • Mąka pszenna 4 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • Śmietana słodka 1 szklanka
  • Aromat arakowy
  • Proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
  • Herbatniki 3 paczki
  • Tłuszcz do formy
Składniki