Sernik wiedeński

Sernik wiedeński
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jomonika
łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • jajka, 5
  • cukier, 1 szklanka
  • margaryna, 150g
  • ser, 1 kg
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • budyń waniliowy, 1
  • olejek cytrynowy, do smaku

Przygotowanie

  1. Żółtka z cukrem i margaryną ucieramy. Następnie dodajemy ser, budyń i proszek. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka. Ciasto pieczemy w tortownicy o śr. 26 cm przez 1 godz. w temp. 200°C.

  2. SMACZNEGO!

Składniki
  • jajka, 5
  • cukier, 1 szklanka
  • margaryna, 150g
  • ser, 1 kg
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • budyń waniliowy, 1
  • olejek cytrynowy, do smaku
Składniki