Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest w naszej rodzinie od kiedy pamiętam,udaje się zawsze a znika w jednej chwili.Moja rodzina i przyjaciele za nim przepadają:-) Jest puszysty i lekki(niestety nie jeśli chodzi o zawartość kalorii,ale co tam raz się żyje:-)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Na początku oddzielamy białka od żółtek.Z żółtek i cukru ucieramy kogel mogel.Do białego sera dodajemy kogel mogel oraz skórkę otartą z cytryny,cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną.
Kasię musimy roztopić na małym gazie i przestudzić.Do sera dodajemy bardzo,bardzo powolutku rozpuszczoną Kasię nie przerywająć mieszania (ja to robię blenderem). Na koniec sbardzo delikatnie ser łączymy z pianą z białek.UWAGA! pianę z białek i ser mieszamy już ręcznie,blender spowodowałby opadnięcie piany.
Masę wylewamy do tortownicy(26cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką.Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika na ok 50 minut.Pieczemy w temp 150 stopni.Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i tak studzimy sernik,cóż trochę to trwa,ale przynajmniej mamy gwarancję ,że sernik nie oklapnie.Ciasto możemy polać czekoladą albo posypać cukrem pudrem jak kto woli.Acha można do masy dodać rodzynki,ja nie daję,bo moja rodzinka za nimi nie przepada.