sernik wiedeński

sernik wiedeński
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Beti22
pyszny

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę, masło, 3 żółtka, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść i podpiec na blasze około 15 minut w 175 stopniach Celciusza,

  2. 6 żółtek ubić z 1 szklanką cukru dodać olej, twarożek, cukry waniliowe, 2 budynie śmietankowe w proszku,wszystko dobrze zmiksować,

  3. 9 białek ubić na pianę, dodać resztę cukru i dobrze ubić, na twardą pianę,

  4. Białka zmieszać z masą serową (ręcznie), na samym końcu wlać mleko i dobrze wymieszać,

  5. Na podpieczony spód wlać delikatnie masę serową i piec około 50 minut w 200 stopniach Celcjusza.

Komentarze do przepisu (12)

Mateusz15 24 sierpnia 2009
Bardzo ciekawy przepis
annawk 26 sierpnia 2009
Twój sernik wygląda znakomicie, dodam do ulubionych i na pewno zrobię, napisz proszę tylko na jak dużej blasze... Czytaj całość »
Twój sernik wygląda znakomicie, dodam do ulubionych i na pewno zrobię, napisz proszę tylko na jak dużej blasze go piekłaś
justynart 04 września 2009
a jakie sa wymiary blaszki
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki