Sernik wiedeński

Sernik wiedeński
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Jeden z najsmaczniejszych serników, jakie jadłam :)

Składniki

  • Twaróg półtłusty 1 kg
  • Margaryna do pieczenia 1/4 kostki
  • Cukier 1 szklanka
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie 40 g
  • Jajko kurze 6 szt.

Przygotowanie

  1. Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę.

  2. Białka oddzielić od żółtek.

  3. Do twarogu dodać miękką margarynę, żółtka, cukier oraz budyń w proszku i dokładnie zmiksować.

  4. Z białek ubić pianę, dodać do twarogu i delikatnie wymieszać szpatułką.

  5. Masę serową przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy około 22 cm.

  6. Piec w temperaturze 230 stopni Celsjusza przez około 40 minut.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 31 stycznia 2020
Super:)
slodkisentyment 31 stycznia 2020
Pychota :)
Maudie 31 stycznia 2020
Cudowny:)
Składniki
  • Twaróg półtłusty 1 kg
  • Margaryna do pieczenia 1/4 kostki
  • Cukier 1 szklanka
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie 40 g
  • Jajko kurze 6 szt.
Składniki