Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpyszniejszy sernik jaki jadłam. Lekki i super puszysty - wprost rozpływając się w ustach.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, a do żółtek dodajemy, cukier, margarynę i miksujemy dodając stopniowo ser i śmietanę, a następnie mleko w proszku i obie mąki. Na koniec dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i mieszamy bardzo delikatnie łyżką. Na spód blachy układamy herbatniki i wylewamy na nie masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 55-60 min. w temp. 180 st. C.