Sernik warstwowy (gotowany)

Sernik warstwowy (gotowany)
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: JOJO134
smaczna odmiana sernika :)

Składniki

Przygotowanie

  1. mąkę wymieszac z soda,posiekac z 25 dag masla,dodac szkl. cukru,2 jajka,po 2 lyzki miodu i 2lyzki mleka i jeden cukier waniliowy,zagniesc ciasto

  2. podzielic je na 3 czesci,zawinac w folię i schlodzic w lodowce.Kazdą porcje rozwalkowac na prostokatny placek grubosci 0,5cm,ulozyc w wyscielonej papierem formie i piec 15 min w 180 stopniach

  3. Przygotowac nadzienie: ser,6 jaj i 15 dag masla umiescic w garnku,dodac cukier szkl.,1 cukier waniliowy i podgrzewac>gdy goraca masa uzyska jednolita konsystencje,wlac do niej budyn rozprowadzony szklanką mleka i zagotowac

  4. zdjac z ognia,wymieszac ze skorka pomaranczowa,wystudzone placki posmarowac dzemem,przelozyc goraca masa serową

  5. Gdy torcik wystygnie polac go polewa i oproszyc starta czekolada

Komentarze do przepisu (1)

polkangaroo 10 maja 2010
Smakowity deser.Dla mnie w sam raz.
Składniki
Składniki