Sernik w biszkopcie

Sernik w biszkopcie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Sernik Babci Stefci smakuje najlepiej.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Cukier 25 dag
  • Mąka 25 dag
  • Jajka 5 szt.
  • Mleko ciepłe ¾ szklanki
  • Olej 1/3 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżka
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Składniki na masę serową:
  • Twaróg w wiaderku 1 kg
  • Galaretka pomarańczowa 3 torebki

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Utrzeć żółtka z cukrami i ubijając dodawać stopniowo mleko. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać olej a na koniec połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut, po upieczeniu przestudzić.
    Wykonanie masy serowej:
    Galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, ostudzić i utrzeć z twarogiem, przełożyć biszkopt i przenieść w chłodne miejsce.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 25 czerwca
Super przepis:)
Składniki
  • Składniki na ciasto:
  • Cukier 25 dag
  • Mąka 25 dag
  • Jajka 5 szt.
  • Mleko ciepłe ¾ szklanki
  • Olej 1/3 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżka
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Tłuszcz do formy
  • Wiórki kokosowe do formy
  • Składniki na masę serową:
  • Twaróg w wiaderku 1 kg
  • Galaretka pomarańczowa 3 torebki
Składniki