Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy sernik w idealny na święta
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Ciasto: Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i jasną masę (ok. 5 min). Nie przerywając ubijania wlej cienką strużką olej (ubijaj na niskich obrotach miksera). Resztę składników mieszaj za pomocą szpatułki. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy jajecznej, mieszając delikatnie. Ciasto podziel na dwie części i do jednej dodaj łyżkę kakao. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciemną część ciasta, wyrównaj.
Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej wymieszaj za pomocą trzepaczki do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylej na ciemne ciasto. Na to wyłóż drugą, jasną część ciasta i wyrównaj łopatką lub łyżką. Tak przygotowane ciasto piecz przez ok. 40 min w temperaturze 170°C. Po upieczeniu odstaw do całkowitego wystudzenia.
Polewa: Czekoladę zalej gorącą śmietanką i odstaw na kilka minut. Następnie wymieszaj do uzyskania gładkiej polewy. Wylej na wystudzone ciasto i pokryj wierzch i boki ciasta.