Sernik truskawkowy, na zimno.

Sernik truskawkowy, na zimno.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smaczny deser ze świeżymi truskawkami.

Składniki

  • galaretki o smaku truskawkowym 2 szt.
  • galaretki o smaku cytrynowym 2 szt.
  • świeże truskawki
  • ser mielony z wiaderka
  • Herbatniki

Przygotowanie

  1. Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.

  2. Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.

  3. Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera.

  4. Dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.

  5. Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy wymyte, osuszone truskawki.

  6. Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.

  7. Wstawiamy formę do lodówki na godzinę, a w między czasie zaparzamy 2 galaretki truskawkowe, studzimy.

  8. Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, układamy plasterki truskawek.

  9. Wlewamy na wierzch gęstniejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić i konsumować.

    Smacznego !!!

  10. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 11 czerwca 2017
Pycha <3
kuchmariola63 11 czerwca 2017
Dziękuję :)
Składniki
  • galaretki o smaku truskawkowym 2 szt.
  • galaretki o smaku cytrynowym 2 szt.
  • świeże truskawki
  • ser mielony z wiaderka
  • Herbatniki
Składniki