Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik z wtopionymi owocami truskawki i mandarynki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 126
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 126
Składniki
Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wymyte, przekrojone na połówki truskawki zanurzamy w warstwie serowej. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa. W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej. Układamy warstwę z plasterka i kawałków mandarynki, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką z kiwi. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki. Smacznego :)