Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik kremówkowy na zimno z czekoladą
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Ciastka drobno kruszę. Wysypuję je na dno tortownicy. Masło roztapiam. Zalewam pokruszone ciastka. Mieszam i dociskam, tak, aby powstał zwarty, wyrównany spód. Wkładam do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno z przesianym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaje utrwalacz. Miksuję. Wkładam do lodówki. Żelatynę zalewam ciepłą wodą i mieszam do uzyskania jednolitego roztworu. Czekoladę siekam na drobne, nieregularne kawałki. Żelatynę mieszam z łyżką serka homogenizowanego i ekstraktem. Wyjmuję kremówkę, dodaję serki i żelatynę. Miksuję do momentu uzyskania jednorodnej masy. Dodaję czekoladę. Mieszam szpatułą. Przekładam masę schłodzony kakaowy spód. Ozdabiam wiórkami czekolady i kwiatami.