Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie.
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36156
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36156
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Składniki
Zmielonymi pierniczkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 30 cm. Docisnąć i skropić zimnym naparem kawowym. Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ucierać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz ubitą pianę. Wyłączyć robot . Delikatnie całość wymieszać i podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylewać po 2 łyżki : raz jasną, raz ciemną masę na dno dużej tortownicy o wymiarach 30 cm. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia. Możemy oblać polewą czekoladową lub masą kajmakową i dowolnie udekorować. Możemy na upieczony sernik wyłożyć owoce i zalać galaretką. **Jeżeli chcemy by sernik był wyższy- pieczemy w mniejszej tortownicy **.