Sernik puszysty

Sernik puszysty
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Annuar
Mięciutki i delikatny. W smaku i konsystencji przypomina ptasie mleczko, więc jest szczególnie uwielbiany przez dzieci. Mi najbardziej smakuje po kilku dniach ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na dużą blachę wysmarowaną bułką tartą.

  2. Utrzeć żołtka z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, budyniem, olejkiem. Stopniowo dodawać mleko, potem ser. Wszystko zmiksować. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

  3. Masę serową wylać na blachę (będzie rzadka). Posypać obficie wiorkami kokosowymi. Ja przykrywam wierzch ciasta folią aluminiową.

  4. Piec 50 min w temp 175-180 st. Pozostawić do ostygnięcia przez 3-4 godz. w lekko uchylonym piekarniku.

Komentarze do przepisu (31)

Korcia 07 kwietnia 2010
Uwielbiam serniczki:) muszę go wypróbować. dodaję go do ulubionych:)
wioleta333 08 kwietnia 2010
robię podobny pycha polecam.....
Konto usunięte 10 kwietnia 2010
Proszę, napisz jakie opakowanie budyniu ma być, na 1/2 l. mleka, czy na 3/4 litra mleka???
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki