SERNIK PUCH

SERNIK PUCH
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: papka1983
Na każdą okazje

Składniki

Przygotowanie

  1. Z 2 szkl. mąki tortowej,4 łyżek cukru,2 zółtek,kw.śmietany,margaryny i pr. do pieczenia zagnieść ciasto i wyłożyć na wyłożoną papierem i wysmarowaną blache. SER:2 białka ubić na sztywno i dodać kolejno 6 żółtek i szklanke cukru.Później budyń,1/3 łyżeczki pr.do pieczenia,mąke ziemniaczaną,olej i stopniowo ser.Na koniec dodać mleko. Gotową mase wylać na ciasto i piec 40-45min w temp ok 170-180st.Po tym czasie wyjąc ciasto i wyłożyć na wierzch ubitą na sztywno piane(+ reszta cukru) i posypać wiórkami.Piec 25-30 min na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (15)

shira211 10 lutego 2009
Wyglada wysmienicie:)
nianiusia 16 lutego 2009
Wczoraj wieczorem robilam a dzis juz wiekszej czesci nie ma. Sernik jest niesamowity taki delikatny, nigdy wczesniej... Czytaj całość »
Wczoraj wieczorem robilam a dzis juz wiekszej czesci nie ma. Sernik jest niesamowity taki delikatny, nigdy wczesniej nie jadlam lepszego. Goraca pozdrawiam
Monik84 16 lutego 2009
Mam pytanie odnośnie pieczenia. Piec na samym dole piekarnika? NA termoobiegu czy normalnie? Z czego ma być ubita... Czytaj całość »
Mam pytanie odnośnie pieczenia. Piec na samym dole piekarnika? NA termoobiegu czy normalnie? Z czego ma być ubita na sztywno piana w drugiej części pieczenia, skoro wcześniej białka miały być ubite na sztywno do pierwszej części masy?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki