Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik pod migdałową kruszonką"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 151
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 151
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Ciasto: mąkę i proszek przesiej, dodaj jajko, cukier, mleko i posiekane masło, zagnieć, schłodź. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C.
kruszonki zag nieć, schłodź.
Masa: śliwki pokrój. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodając twaróg i budyń. Śmietanę i białka oddzielne ubij. Dodaj do masy, połącz. Posmaruj ciasto, ułóż śliwki, posyp kruszonką.
Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie