Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sernika z piernikiem - nie ma bardziej idealnego zestawienia na święta
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Jeśli jednak nie masz resztek piernika, to możesz użyć rozdrobnionych pierniczków w czekoladzie, mogą być z nadzieniem. Pokruszony piernik wymieszaj dokładnie z roztopionym masłem. Następnie podziel na pół i jedną część wyłóż na dno tortownicy. Dociśnij żeby powstała zwarta warstwa. Podpiecz przez 15 min w temp. 180°C. Odstaw do przestygnięcia.
Masa serowa: Miękkie masło rozetrzyj z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodaj pojedynczo jajka, mieszając dokładnie po każdym. Następnie dodaj ser i rozmieszaj go trzepaczką z pozostałymi składnikami. Jeżeli używasz zmielonego sera z wiaderka wystarczy wymieszać wszystko trzepaczką, jeśli jednak użyjesz sera niemielonego, zblenduj wszystko na gładką masę. Dodaj obie mąki i wymieszaj. Masę serową wylej na podpieczony spód. Na wierzch wysyp pozostałą część pokruszonego piernika. Lekko dociśnij. Piecz w 150°C przez 60 min. * Po 40 min. przykryłam wierzch folią aluminiową żeby się nie przypiekł za mocno. Po upieczeniu nie otwieraj piekarnika i pozostaw w nim ciasto na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!