Sernik na zimno ze śliwkami

Sernik na zimno ze śliwkami
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Bellapi
Coś na słodko :)

Składniki

  • 70 dag półtłustego twarogu na sernik, dwukrotnie zmielonego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 25 dag cukru
  • 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej
  • sok z połowy cytryny
  • biszkopty
  • galaretka dowolna
  • Śliwki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz galaretki, śliwek i biszkoptów miksujemy.
    Na dnie tortownicy układamy biszkopty następnie wykładamy masę i wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
    Po tym czasie na wierzchu układamy połówki śliwek i zalewamy wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną galaretką.
    Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 04 grudnia 2016
Przepyszny...uwielbiam takie ciasta bez pieczenia...narobiłaś mi smaku:)
bellamozzarella 05 grudnia 2016
sernikowe...śliwkowe love...;-) mniammmm
Futka 07 grudnia 2016
Przepyszny serniczek <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 70 dag półtłustego twarogu na sernik, dwukrotnie zmielonego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 25 dag cukru
  • 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej
  • sok z połowy cytryny
  • biszkopty
  • galaretka dowolna
  • Śliwki
Składniki