Sernik na zimno z wiśniami

Sernik na zimno z wiśniami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM45
Sernik z serków hormonizowanych z wiśniami. Wiśnie wtopione w bitą śmietanę. Pyszności.

Składniki

  • 5 serków homogenizowanych o smaku waniliowym ( można więcej, wtedy mamy wyższy )
  • 5 galaretek w różnych kolorach ( galaretki proporcjonalnie do serków)
  • 1/2 kg świeżych wiśni
  • 500 g. śmietanki 30 %
  • 1/2 szklanki cukru pudru (można mniej, jak nie lubimy słodkie)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, studzimy i mieszamy z serkiem

    Wlewamy na spód małej tortownicy. Chłodzimy w lodówce do stężenia.

    Przygotowujemy następny kolor galaretki i postępujemy podobnie. Na wierzch układamy wiśnie.

    Ostatnia warstwa to bita śmietana, którą ubijamy mikserem , dodajemy cukier i dalej miksujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dobrze mieszamy. Lekko ostudzamy.

    Powinna być ciepła. Taką, małym strumieniem wlewamy do śmietany, ubijamy.
    masę śmietanową wylewamy na wiśnie.

    Wstawiamy do lodówki. sernik powinien się dobrze schłodzić.

    Można jeszcze wierzch zalać dowolna galaretką.

Składniki
  • 5 serków homogenizowanych o smaku waniliowym ( można więcej, wtedy mamy wyższy )
  • 5 galaretek w różnych kolorach ( galaretki proporcjonalnie do serków)
  • 1/2 kg świeżych wiśni
  • 500 g. śmietanki 30 %
  • 1/2 szklanki cukru pudru (można mniej, jak nie lubimy słodkie)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody
Składniki