Sernik na zimno z winogronem zielonym

Sernik na zimno z winogronem zielonym
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Steve
To takie ciasto, które nie dość, że fajnie smakuje, to można je przyrządzać przez cały rok, polecam!

Składniki

  • biszkopty okrągłe 200 g
  • masło 100 g
  • jogurt naturalny 350 g
  • serek homogenizowany 500 g
  • cukier puder 2 łyżki
  • żelatyna 3 łyżki
  • woda zimna 5 łyżek
  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • gorąca woda 500 ml
  • winogrona zielone 400 g

Przygotowanie

  1. Masło stopić i połączyć ze zmielonymi biszkoptami. Dno okrągłej formy wyłożyć przygotowanym ciasteczkowym spodem i schować do lodówki.

  2. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić na bok. Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. o masy serowej wlewać zahartowaną serem żelatynę i mikserem całość połączyć.

  3. Gotową masę wylać na spód i schować do lodówki na kila godzin, aż stężeje.

  4. Następnie poukładać umyte i osuszone owoce, a całość zalać tężejącą galaretką.

  5. Ciasto schować na noc do lodówki. A potem się zajadać :)
    Smacznego!

Składniki
  • biszkopty okrągłe 200 g
  • masło 100 g
  • jogurt naturalny 350 g
  • serek homogenizowany 500 g
  • cukier puder 2 łyżki
  • żelatyna 3 łyżki
  • woda zimna 5 łyżek
  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • gorąca woda 500 ml
  • winogrona zielone 400 g
Składniki