Sernik na zimno z truskawkową galaretką

Sernik na zimno z truskawkową galaretką
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Przepyszny sernik na zimno z truskawkową galaretką. Polecam przepis, proste wykonanie.

Składniki

  • 125 g biszkoptów okrągłych,
  • 1 szklanka naparu z herbaty,
  • 500 g twarogu,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 serki waniliowe ( po150g),
  • 2-3 łyżki cukru pudru,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 4 galaretki truskawkowe.

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzamy i studzimy.

    Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25).

    2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
    Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy.
    Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem.
    Dodajemy tężejącą galaretkę.
    Mieszamy i wlewamy do formy.
    Wstawiamy do lodówki.
    2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
    Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta.
    Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie.
    Przechowujemy lodówce.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 04 listopada 2019
Mniam :)
slodkisentyment 04 listopada 2019
Wygląda super :)
szpileczkiibabeczkiblog 05 listopada 2019
;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 125 g biszkoptów okrągłych,
  • 1 szklanka naparu z herbaty,
  • 500 g twarogu,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 serki waniliowe ( po150g),
  • 2-3 łyżki cukru pudru,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 4 galaretki truskawkowe.
Składniki