SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: andzela2309
SERNIK KTÓRY PRZY ODROBINIE CIERPLIWOŚCI ZAWSZE SIĘ UDAJE.

Składniki

  • biszkopty, 20 dag
  • serek homogenizowany waniliiowy (ja daję 3 Danio), 50 dag
  • kremówka 36%, 0,5 l
  • galaretka truskawkowa, 2 op
  • 2 łużki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. GALARETKĘ AGRESTOWĄ PRZYGOTOWAĆ BIORĄC O PÓŁ SZKLANKI WODY NIŻ NA OPAKOWANIU,WYSTUDZIĆ.

  2. SCHŁODZONĄ KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM I SOKIEM Z CYTRYNY.ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W KILKU ŁYŻKACH WRZĄTKU.DODAWAĆ PO ŁYŻCE ŻELATYNY I MIKSOWAĆ Z KREMÓWKĄ I SERKIEM.

  3. OWOCE OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ,WIĘKSZE PRZEKROIĆ NA POŁÓWKI.

  4. DNO FOREMKI 24X30 CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA A NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI.

  5. BISZKOPTY ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ ZIELONĄ GALARETKĄ.ODSTAWIĆ DO LODÓWKI

  6. GDY WARSTWA ZASTYGNIE,WYLAĆ NA WIERZCH MASĘ SEROWĄ I PONOWNIE ODSTAWIĆ DO ZASTYGNIĘCIA.

  7. GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZROBIĆ TAK JAK AGRESTOWĄ (O PÓŁ SZKL.WODY MNIEJ NIŻ NA OPAKOWANIU).NA WIERZCH WYŁOŻYĆ TRUSKAWKI I POLAĆ SCHŁODZONĄ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.

  8. SERNIK CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO 2-3 GODZ.

Komentarze do przepisu (7)

Ania704 07 lipca 2009
W tym przepisie jest duzo nie jasnosci , bo na tym spodzie z biszkoptow z zielona galaretka ja widze ze jest... Czytaj całość »
W tym przepisie jest duzo nie jasnosci , bo na tym spodzie z biszkoptow z zielona galaretka ja widze ze jest jeszcze jakas czerwona masa , prosze poprawic przepis
andzela2309 07 lipca 2009
Czerwona galaretka jest tam dlatego bo w którymś miejscu papier do pieczenia nie dolegał do masy serowej i przez... Czytaj całość »
Czerwona galaretka jest tam dlatego bo w którymś miejscu papier do pieczenia nie dolegał do masy serowej i przez tą ,,dziurkę,, część czerwonej galaretki uciekła mi pod spód a część została na truskawkach.
Ania704 07 lipca 2009
ile nalezy dodac do smietany cukru pudru i zelatyny ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • biszkopty, 20 dag
  • serek homogenizowany waniliiowy (ja daję 3 Danio), 50 dag
  • kremówka 36%, 0,5 l
  • galaretka truskawkowa, 2 op
  • 2 łużki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny
Składniki