Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
Idealny na gorące dni i nie tylko

Składniki

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 1,25 litra gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia.Na spodzie tortownicy o średnicy 28 cm ułożyć biszkopty.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem.Stopniowo dodawać serek,cały czas miksując,dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i przestudzoną i chwilkę jeszcze miksować aby żelatyna połączyła się z serkiem

  2. Niewielką ilość serka rozsmarować na biszkoptach,na serek położyć truskawki,większe przekroić na pól i na truskawki wyłożyć resztę serka,na serek położyć jeszcze połówki truskawek.Włożyć do lodówki do stężenia. Zalać tężejącą galaretką.Włożyć do lodówki aby galaretka dobrze stężała

Komentarze do przepisu (3)

karolciaa 16 czerwca 2011
Mniam... bardzo lubię sernik na zimno, a Twój wygląda pysznie! :)
lena79 17 czerwca 2011
łał .....wygląda obłędnie..........
i bądź tu człowieku na diecie.
anika80 17 czerwca 2011
Jednym słowem truskawki górą u mnie dzisiaj pod postacią biszkopta ale jeszcze się opalają w piekarniku.... Czytaj całość »
Jednym słowem truskawki górą u mnie dzisiaj pod postacią biszkopta ale jeszcze się opalają w piekarniku. Smakowicie wygląda aż się chce zanurzyć zęby mniam.
Składniki
Składniki