Sernik na zimno z truskawkami

Sernik na zimno z truskawkami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Bez jajek i śmietanki. Nasz ulubiony sernik na zimno. Kiedy tylko pojawią się pierwsze truskawki ten sernik jest numerem 1. Cieszy oko i smakiem podbija serca gości.

Składniki

  • Twaróg sernikowy ( wiaderko ) 1 kg
  • masło 80 g
  • cukier drobny 70 g
  • syrop z agawy lub inny 1,5 łyżki
  • galaretka krystaliczna ( smak truskawka-wanilia )77 g
  • barwnik zielony ( tubka )10 g
  • 9 biszkoptów
  • ok. 30 truskawek

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
    Miękkie masło utrzeć z cukrem, potem dodawać po łyżce ser i syrop,
    wycisnąć barwnik, dokładnie wymieszać.
    Do masy serowej dodać wystudzoną galaretkę.

  2. Spód TORTOWNICY 20 cm wyłożyć biszkoptami.

  3. Na biszkoptach ułożyć opłukane truskawki i zalać masą serową.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

  4. Serdecznie polecam.

Komentarze do przepisu (7)

fafiatko 20 maja 2018
Ale to ladne!
Nevermore 21 maja 2018
Serniczek zawsze, pycha :D
Maudie 21 maja 2018
ładniutki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Twaróg sernikowy ( wiaderko ) 1 kg
  • masło 80 g
  • cukier drobny 70 g
  • syrop z agawy lub inny 1,5 łyżki
  • galaretka krystaliczna ( smak truskawka-wanilia )77 g
  • barwnik zielony ( tubka )10 g
  • 9 biszkoptów
  • ok. 30 truskawek
Składniki