Herbatniki zmiksować na pył i połączyć ze stopionym masłem. Ja użyłam herbatników maślanych, pełnoziarnistych i czekoladowych :), ale można zrobić tylko z jednego ulubionego rodzaju. Ser ricotta zmiksować z serkami i cukrem pudrem. Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą, zaś boki aluminiową. Na spód przełożyć ciastka, docisnąć do dna i schować do lodówki. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno i powoli dodawać do masy serowej stale miksując. Żelatynę najpierw namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować łyżką masy serowej i stale miksując połączyć z całością. Gotową masę serową przelać na ciasteczkowy spód.
Ostudzoną czekoladę przelać na masę serową, wykałaczką porobić esy-floresy i ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Ostatnim etapem jest dodanie pokrojonych i ułożonych dowolnie truskawek. Przed podaniem ściągnąć folię aluminiową :)
Smacznego!