Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty.
Przygotowujemy masę serową.
2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała.
Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser.
Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły.
Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć biszkopty.
Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki.
Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki.
Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała.
Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.