Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Składniki

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą.

    Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy.

    Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.

    Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.

    Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek.

    Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 29 czerwca 2018
Pysznie i pięknie :)
ewka16 14 lutego
bajeczny :)
Składniki
Składniki