Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na zimno, z ukrytą w środku słodką niespodzianką. Jako że truskawki już zagościły na naszych stołach, użyłam ich dla kontrastu smakowego i wizualnego. Idealny na ochłodę w te upalne dni.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 164
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 416
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 239
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 164
Składniki
Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut.
Masa serowa Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się rozpuści- odstawić do przestygnięcia. Ser, jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Przestygnięcia żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Na biszkopt wylać około 10 łyżek masy serowej, na niej ułożyć w małych odstępach kulki kokosowe, i zalać pozostałą masą serową. Wstawić do lodówki aby sernik stężał. Na zastygniętym serniku układać na przemian
KULKI KOKOSOWE: 20 dag masła szklanka cukru pudru cukier waniliowy 2 jajka 25 dag wiórków kokosowych 180 dag herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodać jajka, i dalej ucierać. Następnie wiórki kokosowe (6 łyżek pozostawić do obtoczenia) i ponownie wymieszać. Masę wstawić na godzinę do lodówki. Herbatniki rozdrobnić np. za pomocą blendera, i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.