1. 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową rozpuścić każdą osobno w 1 szkl wody, odstawić do zastygnięcia,
2. zelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w gorącej kąpieli, odstawić,
3. brytfannę wyłożyć folią, ułożyć warstwę biszkoptów, wystudzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać serki i jogurt oraz chłodną zelatynę, wszystko dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku cukrem pudrem, galaretki i część truskawek pokroić w kostkę, wymieszać z masą, wyłozyć na biszkopty,
4. na masie serowej ułozyć truskawki lub inne owoce, 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 1/2-3 szkl wody, odstawić do wystudzenia, jak zacznie tężeć, zalać owoce, odstawić do całkowitego zastygnięcia,
smacznego
Komentarze do przepisu (7)
*Przejdziesz do wersji klasycznej