Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos dla fanów mleka w proszku,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Masło stopić. Ciastka zmielić, wymieszać z masłem. Masą wylepić dno tortownicy 24/26cm wyłożonej papierem i docisnąć. Odłożyć do lodówki, by spód nieco stwardniał.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, podgrzewając rozpuścić. Przestudzić.
Część sera włożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Całość przełożyć do reszty sera.
Wymieszać z cukrem i mlekiem w proszku. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej.
Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki aby stężała.
Ułożyć na wierzchu owoce i zalać tężejącą galaretką.