Sernik na zimno z jeżynami

Sernik na zimno z jeżynami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Bardzo smaczny i łatwy deser

Składniki

  • serki homogenizowane naturalne 3x 400g
  • jezyny w puszce lub mrożone
  • brzoskwinie w syropie
  • galaretka agrestowa
  • biszkopty
  • Żelatyna 8 łyżeczek

Przygotowanie

  1. Na okrągłej blasze ułożyłam biszkopty. Do syropu z brzoskwiń dodałam szklankę wody, podgrzałam- rozpuściłam w tym 6 łyżeczek żelatyny i galaretkę agrestową. Gdy płyn będzie jeszcze ciepły, energicznie wymieszałam go z serkami homo- naturalnymi.
    Właściwie od razu masa zacznie tężeć i część przelałam na biszkopty- ułożyłam brzoskwinie i wylałam resztę masy. Wstawiłam do lodówki.

    Otworzyłam puszkę z jeżynami- sok podgrzałam- można użyć mrożonych- one też puszczą sok, wtedy można dodać cukru.
    W soku jeżynowym rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny.
    Gdy ostygnie wylałam go na masę z serków i ułożyłam jeżyny.
    Teraz trzeba chwile poczekać, aż deser stężeje w lodówce.

    Smacznego :)


Komentarze do przepisu (59)

bryssska 04 kwietnia 2018
Przepięknie ci wyszedł, jem oczami ;-)
Nevermore 04 kwietnia 2018
Oooooo, jak na zimno, to coś dla nas ;)
Takie ciacha to my lubimy, bo ... no zresztą wiesz sama xD
Dolcevita-in-my-kitchen 05 kwietnia 2018
Wow, ciacho akurat dla mnie. Pysznosci :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • serki homogenizowane naturalne 3x 400g
  • jezyny w puszce lub mrożone
  • brzoskwinie w syropie
  • galaretka agrestowa
  • biszkopty
  • Żelatyna 8 łyżeczek
Składniki