Masło rozpuścić ,ciasteczka zmiksować ,połączyć z masłem,wyłożyć do formy o średnicy 24 cm. Przycisnąć szklanką i wstawić do zamrażalki na 10 min.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml wody,pozostawić do lekkiego stężenia. Serek mascarpone połączyć z jogurtem i zmiksować,następnie wlać galaretkę i zmikosować.
Część masy wylewamy na nasz spód posypujemy całość jagodami i wylewamy pozostałą część masy. Forme przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 lub 30 minut do stężenia masy serowej.
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 400 ml ,pozostawić do lekkiego stężenia. Na masę serową wyłożyć nasze jagody i wyląc galaretkę.Przykryć folią aluminiową ,aby sernik nie pochłoną zapachów z naszej lodówki.Wstawiamy na całą noc do ldówki.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na Youtube
Komentarze do przepisu (2)