Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, podwójnie gruszkowy między biszkoptami. Sernik tortowy, bardzo pyszny.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Upiec drugi biszkopt w takiej samej blaszce.
Na jednym biszkopcie rozsmarować dżem.
owoce-Gruszki, obrać i pokroić na cząstki. Zagotować 1 l. wody, dodać szklankę cukru,gruszki i ugotować lecz nie rozgotować.Gruszki wybrać na durszlak.W gorącym kompocie,rozpuścić galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia. Gruszki poukładać na dżemie.
pianka-Ser zmiksować z tężejącymi galaretkami. Wylać na gruszki i przykryć drugim biszkoptem.
bita śmietana-Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dolewać żelatynę i zmiksować. Zaraz wyłożyć i rozsmarować na biszkopcie. Górę posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Kroić jak stężeje.