Sernik na zimno z galaretkami

Sernik na zimno z galaretkami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Delikatny, puszysty sernik na zimno, składający się z czterech warstw.Trzy warstwy powstały z połączenia sera i galaretki, na wierzchu znajduje się galaretka z owocami. Sernik o średnicy 25 cm.

Składniki

  • Galaretki owocowe w różnych kolorach 4 szt po 75g każda
  • Ser biały 3 kostki po 200g
  • Pomarańcza do dekoracji 1 szt

Przygotowanie

  1. 1.Galaretki wsypujemy do 4 miseczek, każdą osobno i zalewamy wrzącą wodą, 1 szklanka 250ml na każdą galaretkę. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia galaretek i zostawiamy do ostudzenia.
    2. Do blendera przelewamy galaretkę porzeczkową, dodajemy 200g sera, miksujemy i przelewamy do tortownicy.
    3. Tak samo postępujemy z galaretką agrestową, miksujemy ją w blenderze z serem i przelewamy na stężoną warstwę porzeczkową.
    4. Tak samo robimy trzecią warstwę z galaretką truskawkową i serem i przelewamy do tortownicy.

    5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.

  2. 5. Na wierzch układamy plasterki pomarańczy (lub inne owoce) i zalewamy je tężejącą galaretką pomarańczową.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny do całkowitego stężenia, przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 23 stycznia 2018
Fajny,prosty serniczek:)Bardzo lubię na zimno:)
Fonka 23 stycznia 2018
Prostota i smak to zalety tego ciasta:))
Maudie 23 stycznia 2018
Zgadza się :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Galaretki owocowe w różnych kolorach 4 szt po 75g każda
  • Ser biały 3 kostki po 200g
  • Pomarańcza do dekoracji 1 szt
Składniki