Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
UWAGI. Użyłam twarogu półtłustego i sama go zmieliłam, ale śmiało możecie dać gotowy z wiaderka. A syrop z puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu.
spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek i chowamy formę do lodówki.
masa serowa Brzoskwinie blendujemy. Ja niewielką ilość pokroiłam na drobno, aby były większe kawałki owoców w masie. Jeśli wybraliście brzoskwinie z puszki to syrop odlewamy do garnuszka, gdzie będą przygotowywane galaretki cytrynowe. Gotujemy syrop z brzoskwiń lub 500 ml wody i wsypujemy 2 galaretki cytrynowe. Gotową studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do twarogu dodajemy ubitą śmietankę, brzoskwinie i ostudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki.
mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki. Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce.