Sernik na zimno w paski

Sernik na zimno w paski
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Proste i pyszne.

Składniki

  • galaretki w różnych kolorach (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • serki homogenizowane (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • galaretki truskawkowe, 2
  • truskawki, 0,5-1 kg

Przygotowanie

  1. Rozpuścic galaretkę (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu), ostudzic, dodac serek waniliowy, dokładnie wymieszc na jednolitą masę, wylac do formy, odstawic do stężenia.

  2. Podobnie postąpic z drugą galaretką i serkiem, wylac na pierwszą warstwę itd.

  3. na wierzchu ułożyc umyte, obrane z szypułek truskawki. Zalac dwiema galaretkami truskawkowymi, odstawic do lodówki do stężenia. Każdy kawałek sernika można przybrac bitą śmietaną. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Ania21K 01 czerwca 2009
jakie smaki mają być tyc serków, jutro chetnie zrobię takie pyszności:D
Ania21K 01 czerwca 2009
jakie smaki tych serków mają być??
jutro na pewno wypróbuję:D
oOPhOeNiX1611Oo 01 czerwca 2009
zwykle waniliowe serki i do nich dodajesz galaretke ktora nadaje konkretny smak
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • galaretki w różnych kolorach (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • serki homogenizowane (w zalezności od wielkości formy), 3-5
  • galaretki truskawkowe, 2
  • truskawki, 0,5-1 kg
Składniki